Drepturi si beneficii

Ce sunt beneficiile sau ajutoarele sociale?

Acestea sunt drepturi sau ajutoare oferite de stat in anumite circumstante persoanelor care indeplinesc anumite criterii de rezidenta si eligibilitate (spre exemplu, in cazul in care au copii, venituri mici sau au ramas fara venit).

Care sunt tipurile cele mai intalnite de beneficii?

Cele mai intalnite drepturi si beneficii sunt Child Benefit, Tax Credits, Disability Living Allowance, Employment and Support Allowance, Job Seeker’s Allowance, Maternity Allowance/Statutory Maternity Pay si Housing Benefit.

Ce inseamna fiecare din aceste drepturi si beneficii?

Child Benefit este echivalentul Alocatiei pentru copii care se primeste si in Romania.
Ratele pentru Child Benefit sunt de £20.50 pentru primul copil si £13.55 pentru fiecare din urmatorii copii. Puteti sa aplicati pe internet pentru acest drept completand formularul online.

Tax Credits are doua elemente: Working Tax Credit si Child Tax Credits.
Working Tax Credits este un ajutor financiar care se da persoanelor care lucreaza employed sau self-employed, dar nu castiga suficient de mult pentru a se intretine. Child Tax Credit este ajutor financiar pentru persoanele care au copii. Puteti sa aplicati sunand direct la Tax Credits Office la 0345 300 39 00.

Disability Living Allowance este un ajutor financiar pentru persoanele care sufera de un handicap.
Suma primita va fi calculata in functie de incadrarea handicapului iar decizia se face in baza certificatelor medicale sau a unei evaluari medicale la care vi se va cere sa participati. Pentru mai multe informatii, va puteti adresa birourilor independente si gratuite ale Citizen Advice Bureau sau la oficiile Job Centre din zona dvs.

Job Seeker’s Allowance este echivalentul Ajutorului pentru somaj din Romania si pot beneficia de el doar cei care au lucrat legal ca persoane angajate. Pentru mai multe informatii, va puteti adresa birourilor independente si gratuite ale Citizen Advice Bureau sau la oficiile Job Centre din zona dvs.

Maternity Allowance (MA) si Statutory Maternity Pay (SMP) sunt echivalentul Indemnizatiei Maternale din Romania.
Pentru persoanele care lucreaza angajate, firma la care lucreaza este obligata prin lege sa le acorde SMP in momentul in care intra in concediu de maternitate. Persoanele care au lucrat self-employed sau care au lucrat employed dar nu se califica pentru SMP, pot aplica pentru Maternity Allowance. Maternity Allowance se primeste timp de maxim 39 de saptamani si este in suma de maxim £138.18/saptamana.

Housing Benefit este un beneficiu financiar pentru persoanele care au nevoie de ajutor la plata chiriei sau a impozitului la consiliu (Council Tax). Pentru a afla daca va calificati pentru acest beneficiu si pentru a face o aplicatie, va trebui sa va adresati Consiliului de care apartineti.

Cum va putem noi ajuta la aplicatiile pentru beneficii?

Noi NU vom aplica pentru beneficii in numele dvs si nu avem cum sa stim daca autoritatile va vor da un raspuns pozitiv.
Orice persoana care doreste sa aplice pentru orice tip de beneficii, trebuie sa o faca personal, adresandu-se autoritatilor in cauza.

Noi putem sa va ajutam doar actionand drept interpreti la telefon sau translatori pentru formularele de aplicare pentru ca dvs. sa aveti certitudinea ca intelegeti informatiile ce vi se cer avand increderea ca ceea ce comunicati sau raspundeti sunt intocmai raspunsurile si cuvintele dvs.

Alternativ, puteti sa cereti interpreti la telefon si sa oferiti informatiile necesare dvs. personal. Nu aveti nevoie de nimeni sa intervina sau sa vorbeasca in numele dvs., dar daca acest lucru se intampla, trebuie sa stiti ca dvs. raspundeti personal de informatiile furnizate la autoritati.

Aveti deci grija in mainile cui va incredintati informatiile personale si asigurati-va ca persoana respectiva este de buna credinta si cunoaste bine limba engleza pentru a nu oferi autoritatilor informatii incorecte sau incomplete.

ATENTIE

Sfatul nostru este sa tratati aceste aplicatii cu toata seriozitatea si sinceritatea deoarece omiterea, alterarea sau falsificarea informatiilor constituie FRAUDA, pedepsita conform legii prin amenda si/sau urmarire penala.