CIS : Construction Industry Scheme

Ce inseamna CIS?

Construction Industry Scheme
Este un sistem de impozitare unic industriei constructiilor care reglementeaza sistemul de executare a platilor in aceasta industrie.

Cine trebuie sa fie platit in regim CIS?

Oricine lucreaza ca subcontractor in industria constructiilor.

Care sunt obligatiile contractorilor in sistem CIS?

Contractorii au obligatia de a le deduce taxe CIS de 20% din veniturile saptamanale sau lunare ale subconstractorilor lor pe care trebuie sa le raporteze lunar si sa le plateasca mai departe la HMRC in contul de UTR al subcontractorilor. Alpha Partnership va poate ajuta sa va administrati corect afacerea si sa evitati amenzile pentru trimiterea cu intarziere a rapoartelor lunare la HMRC.

Cate taxe trebuie sa mi se retina?

Contractorii au obligatia de verifica daca trebuie sa le deduca subcontractorilor lor taxe de 20%, 30% sau 0%.
In momentul in care se face aceasta verificare, contractorilor li se vor da anumite numere specifice de verificare (Verification Numbers) pentru subcontractorii respectivi.
Daca subcontractorul nu are UTR, contractorul are obligatia de a deduce 30% taxe CIS pe care le va plati la HMRC sub numarul respectiv de verificare.

Pot sa fiu platit prin CIS pe UTR-ul altei persoane?

Este ilegal si incorect sa se plateasca taxe la HMRC pe un alt UTR decat cel al persoanei respective.
Nu va avantajeaza nici sa acceptati sa fie platite taxele altei persoane pe UTR-ul dvs. deoarece cu cat veti avea venitul mai mare cu atat mai putine taxe veti recupera sau uneori va trebui sa platiti taxe in plus fata de cele deja retinute de contractori.

Cum va putem noi ajuta sa va inscrieti in CIS?

Inscrierea ca subsonctractor in CIS se poate face telefonand la CIS Helpline.
Persoanele care nu se pot descurca la telefon in limba engleza pot sa apeleze la noi pentru a actiona ca interpreti.

Daca sunteti contractor, Alpha Partnership va poate ajuta sa va administrati corect afacerea si sa evitati amenzile pentru trimiterea cu intarziere a rapoartelor lunare la HMRC.