Info utile

CRB – CAZIER

Ce este Certificatul de cazier judiciar?

Cazierul este un document emis de autoritatile tarii in care locuiti sau ati locuit care atesta faptul ca nu ati avut probleme cu legea, sau in cazul in care ati avut vor fi enumerate condamnarile si pedepsele detinute sau restrictiile impuse.

Cine are nevoie de certificatul de cazier judiciar?

Persoanele care lucreaza cu persoane vulnerabile/copii sau in domeniul protectie/paza au in general nevoie de cazier pentru a putea dovedi bunul caracter si o conduita potrivita cu viitorul loc de munca.

Cum putem noi sa va ajutam sa obtineti certificatul de cazier judiciar?

Certificatul de cazier judiciar sau CRB Disclosure poate fi obtinut prin aplicatie online doar in varianta Basic, adica simpla, necesara de obicei pentru obtinerea vizelor pentru Australia, Canada sau SUA, spre exemplu.

Daca aveti nevoie de un cazier „Enhanced”, adica amanuntit, compania care vi-l cere, la care lucrati deja sau la care doriti sa lucrati, va trebui sa aplice pentru el specificand in ce domeniu lucrati si ce pozitie veti ocupa in companie.

Daca aveti nevoie de un certificat de cazier judiciar din Romania, acesta se va obtine prin Consulatul Roman, in care caz noi va putem ajuta cu traducerea autorizata a acestuia in limba engleza.

PL – PUBLIC LIABILITY INSURANCE

Ce este Asigurarea profesionala (Public Liability Insurance sau Trader’s Insurance)?

Este asigurarea care va acopera potentialele costuri in cazul in care cauzati daune materiale sau provocati accidente legate de afacerea dvs. Spre exemplu, PL Insurance acopera costurile legate de despagubiri, cheltuieli judecatoresti, spitalizare etc in functie de optiunile selectate.

Cine are nevoie de aceasta asigurare?

Toate persoanele care au afacerea proprie (PFA-self employed, parteneriat sau LTD) ar trebui sa fie asigurate pentru a nu fi personal trase la raspundere, din punct de vedere financiar, pentru eventualele incidente legate de afacerea lor.

De ce am nevoie de aceasta asigurare?

Spre exemplu, daca sunteti cleaner si spargeti un obiect valoros la locuinta unui client, daca sunteti asigurat nu va trebui sa platiti cash din buzunarul dvs. ci compania asiguratoare il va despagubi pe clientul dvs. Daca lucrati in constructii si o greseala facuta de dvs. determina refacerea lucrarii in intregime sau partial, compania asiguratoare este responsabila sa acopere costurile legate de refacerea lucrarii.

Mentionam ca preturile pentru asigurari sunt generate de motoarele de cautare si de website-urile de comparatie iar clientul va trebui sa achite cu propriul card.

MENTIUNE

Preturile sunt generate de catre firmele de asigurare in functie de datele pe care clientul le furnizeaza.

Asigurarea va fi anulata de catre asigurator daca una sau mai multe din informatiile pe care le-ati furnizat nu corespund cu realitatea sau daca nu puteti furniza dovezi in legatura cu declaratiile facute.

CAR INSURANCE – ASIGURARE AUTO

De ce am nevoie de Asigurarea auto?

La fel ca si in Romania, in Anglia sunteti obligat sa aveti asigurare auto pentru a putea conduce un autovehicul pe drumurile publice.

Ce tipuri de asigurari exista?

Asigurarea auto poate sa fie:
Third Party (terta parte) – reprezinta nivelul minim de asigurare obligatorie. In cazul unui accident cauzat din vina dvs., asiguratorul va plati doar daunele cauzate masinii unei terte persoane.
Third Party, Fire & Theft (terta parte, incendiu si furt)
Comprehensive (CASCO) – este nivelul optim de asigurare, in sensul ca, in cazul unui accident cauzat de dvs., asigurarea acopera nu doar costurile pentru masina tertei persoane ci si costurile pentru masina dvs.

Ce este No Claim Bonus?

No Claim Bonus este denumirea data pentru discountul dat persoanelor care au fost asigurate in trecut, indiferent prin ce companie si care nu a cerut compensatie de la Asigurator pentru daune cauzate din culpa lor. De regula, cu cat aveti mai multi ani de „No Claim Bonus”, cu atat veti obtine un pret mai mic pentru asigurarea dvs. deoarece veti fi considerat a reprezenta un risc mai mic pentru compania asiguratoare.

Ce reprezinta Compulsory/Voluntary Excess?

Compulsory Excess este suma maxima pe care sunteti obligat sa o achitati atunci cand faceti o cerere de despagubire asiguratorului, restul banilor fiind platiti de catre asigurator pentru reparatiile necesare in cazul unui accident.

Voluntary Excess este suma pe care v-ati angajat, in mod voluntar, sa o platiti atunci cand faceti o cerere asiguratorului, restul banilor fiind platiti de catre asigurator pentru reparatiile necesare in cazul unui accident.