Investigatiile la taxe si beneficii

Investigatiile la taxe si beneficii se inmultesc considerabil

Investigatiile au crescut in mod dramatic de la an la an, incepand cu 2009, cand HMRC (Fiscul) a schimbat legislatia in privinta investigatiilor si si-a alocat noi puteri de inspectie a sediilor si documentelor pe care o afacere este obligata sa le detina.

HMRC poate, in orice moment, decide verificarea declaratiilor fiscale facute care ridica semne de intrebare sau selectarea aleatorie, adica prin sondaj, a unor contribuabili, care vor trebui sa dea socoteala pentru fiecare banut primit sau cheltuit pentru afacerea lor.

In cazul verificarilor la tax credits, s-a ajuns pana acolo incat majoritatea aplicatiilor sunt supuse verificarilor imediat dupa aplicare, in urma carora se ia decizia daca persoana sau familia respectiva se califica sau nu pentru tax credits.

Va sfatuim sa va pastrati totdeauna orice acte, facturi, chitante, extrase bancare sau alte documente care pot constitui dovezi ale corectitudinii si totalitatii declaratiilor facute.

La taxe de exemplu, autoritatile au dreptul sa va investigheze in mod normal pe ultimii 4 ani financiari, ca atare este important nu numai sa va organizati documentele ci sa le pastrati minumum 5 ani, astfel incat sa le puteti prezenta in cazul in care va sunt solicitate. Dupa noua legislatie, HMRC va poate investiga si pe ultimii 6 ani, daca observa neglijenta in completarea declaratiilor pe anul in care ati fost initial investigat. De asemenea, in cazul in care se observa ca ati facut greseli in mod deliberat si repetat, investigatorul poate controla declaratiile dvs. fiscale facute in ultimii 20 de ani!

Nu va lasati dus de val cand colegul dvs de munca scoate multi bani, nici induplecat de asa-zisii contabili care va incurajeaza sa recuperati multe taxe pentru ca lucreaza pe comision si nu cedati nici presiunilor sotiei care isi doreste mobila noua.

Niciunul dintre ei nu este responsabil pentru declaratiile dvs. si niciunul din ei nu va suporta repercursiunile actiunilor dvs. atunci cand vi se vor cere dovezi pentru declaratiile dvs.

Nu doar ca veti fi nevoit sa inapoiati banii care nu vi se cuvin, dar veti plati si penalizari intre 20-100% si dobanda pentru ei in cazul taxelor, sau veti inapoia suma totala sau partiala si/sau veti fi amendat si/sau urmarit penal in cazul beneficiilor.

De asemenea feriti-va de persoanele care va cer sume mari de bani ca sa ‘va rezolve’ pentru ca singurul responsabil de declaratiile pe care le semnati sunteti dvs iar acele persoane nu vor mai raspunde la telefon, isi vor schimba numarul sau vor disparea de la adresa cunoscuta in momentul cand le veti solicita ajutorul.

Daca pe moment mirajul banilor nu va incita sa aflati mai mult despre metodele de lucru ale acestor oameni, si falsul sentiment de siguranta se instaleaza crezand ca daca ei completeaza dvs. nu veti avea nici o obligatie ci doar drepturi, curand euforia banului se stinge cand va veti gasi singur intr-o situatie in care ati intrat cu buna stiinta, dandu-va consimtamantul.

Atunci declaratiile “dar si celalalt a scos”, “dar si celalalt a facut” nu vor fi de ajuns pentru a va justifica actiunile iar necesitatea de a afla exact in ce v-ati bagat va deveni o prioritate, asa cum trebuia sa fie de la bun inceput.

Vorba romanului nu spune pe degeaba ca ‘nu tot ce zboara se mananca’, ca atare nu tot ce suna incredibil de bine este adevarat doar pentru ca va justifica actiunile.

Written by

Contabil autorizat de HMRC in UK - Experienta de peste 8 ani!

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message