NIN : National Insurance Number

Ce inseamna NIN?

National Insurance Number
Este echivalentul britanic aproximativ al CAS-ului si CASS-ului din Romania.
Acest numar este format din litere si cifre si, o data ce va este alocat, va ramane acelasi pe tot parcursul vietii.

De ce am nevoie de NIN?

Pe acest numar se vor plati contributiile pentru asigurarile sociale si de sanatate, pentru a putea beneficia de asistenta medicala gratuita prin NHS (sistemul national de sanatate) si pentru a acumula vechime in munca, necesara pentru a obtine o pensie de stat.
Contributiile sunt colectate National Insurance Contributions Office si se platesc de 2 ori pe an sau lunar prin direct debit.

Cine trebuie sa plateasca NIN?

Orice persoana angajata sau self-employed adica PFA (Persoana fizica autorizata/ Prestator de servicii/Freelance) este obligata prin lege sa plateasca contributiile la asigurarile sociale (National Insurance Contributions) daca au sau estimeaza ca vor avea un venit ce trece de un anumit prag, stabilit anual de catre guvern.

Care sunt baremele de plata pentru self-employed sau employed?

Persoanele angajate platesc contributii clasa 1, daca au un salariu mai mare de £107/saptamana, contributii ce sunt deduse direct de catre angajator din salariul angajatului, iar persoanele self-employed platesc contributiile clasa 2 daca au sau estimeaza ca vor avea un venit mai mare de £5885/an. Contributiile de National Insurance pentru persoanele self-employed sunt de £2.75/saptamana.

Cum te putem ajuta noi sa obtii NIN?

Putem sa va facem programarea la interviul pentru NIN si sa va ajutam sa intelegeti cerintele pe care trebuie sa le indeplininiti pentru a putea aplica pentru NIN.