Pot sa recuperez tot ?

Pot sa scot tot in primul sau ultimul an?

Acest mit circula perpetuu pe santierele din UK dintr-un motiv simplu: omului ii place sa creada orice zvon, indiferent cat de neverosimil ar fi, atata timp cat este in favoarea lui.

Reamintim romanilor ca daca li s-ar cuveni sa primeasca toate taxele inapoi nu ar mai avea rost sa fi platite si nu li s-ar mai retrage din salariu. In primul rand nu poti sa scoti mai multe taxe decat ai platit iar in al doilea rand nu dvs si nici noi nu decidem cat trebuie sa luati inapoi, ci statul, prin legile care sunt in vigoare si benzile de impozitare curente.

Suma care vi se cuvine sa o luati sau sa o platiti se calculeaza in functie de veniturile dvs, de cheltuielile dvs si de taxele deduse. Daca declaratiile pe care le faceti in legatura cu aceste sume sunt adevarate atunci rezultatul generat poate fi doar unul, in nici un caz unul prevazut sau hotarat mai dinainte.

In primul an, cheltuieli mai mari cu afacerea sunt posibile si de inteles avand in vedere ca sunteti la inceput si aceasta ar putea intr-adevar rezulta in mai multe taxe inapoi, daca investitiile sunt considerabile sau venitul mic.

Daca venitul anual este mic si se afla sub limita pragului hotarat de guvern ca fiind suma maxima pana la care nu se platesc taxe de catre o persoana fizica, DOAR atunci veti putea sa recuperati toate taxele deduse in timpul anului.

In privinta “ultimului an” din UK, reamintim romanilor care spun ‘scot tot pentru ca plec acasa’ ca Romania nu este o tara aflata la capat de lume, ca a pleca acasa nu este egal cu a disparea din acte si nici a deveni invizibil din punct de vedere penal.

Daca va hotarati sa plecati acasa va sfatuim sa va faceti taxele ca de obicei, sa va inchideti UTR-ul si sa anuntati la NI data incheierii activitatii pentru a inceta sa mai emita facturi.

Asigurati-va ca UTR-ul este inchis deoarece atata timp cat este activ HMRC vor genera anual tax return-uri pe care daca nu le veti trimite la timp veti fi penalizati financiar foarte sever dupa noile legi.

De asemenea daca v-a mai ramas rest de plata la NI sa il achitati si, optional ati putea sa le cereti si o scrisoare de confirmare a contributiilor platite pentru a va ajuta la calculrea pensiei in tara in care va veti pensiona si a va ajuta la dovedirea vechimii in munca.

Written by

Contabil autorizat de HMRC in UK - Experienta de peste 8 ani!

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message