Zvonuri nefondate

Zvonuri anuale nefondate in legatura cu drepturile romanilor

La fiecare inceput sau sfarsit de an se zvoneste ca “nu se vor mai da acte”, ca se inchid granitele pentru imigranti, ca se pun interdictii romanilor etc..

Schimbarea legilor nu are legatura nici cu sfarsitul anului, nici cu sarbatorile si nici cu Anul Nou. Schimbarile de legislatie in UK au loc atunci cand au loc modificari ale legislatiei UE, atunci cand intervin schimbari pe piata muncii din UK sau atunci cand exista interese politice intr-o directie sau alta.

Schimbarile importante in legislatie sunt totdeauna comunicate public inainte sa fie puse in aplicare, de obicei cu luni inainte in nici un caz nu intervin peste noapte.

La fel s-a intamplat si cu mult asteptata intrare totala a Romaniei in Uniunea Europeana, data la care s-au ridicat restrictiile de pe piata muncii.

Decizia care s-a luat in legatura cu amanarea ridicarii restrictiilor pentru romani si bulgari pana in 2014 nu a fost tinuta ascunsa ci dimpotriva puternic mediatizata.

Chiar daca termenele limita ale unor restrictii pot sa coincida cu inceputul anului calendaristic, legile noi nu se aproba nici de Craciun, nici de Anul Nou si nu ar putea intra in vigoare spontan si neanuntat.

Totusi ce putem sa va recomandam este sa nu amanati sa aplicati pentru Rezidenta Permanenta in UK respectiv Cetatenie daca sunteti eligibil, pentru a evita eventualele complicatii cauzate de schimbarile legislatiei pentru imigranti.

Written by

Contabil autorizat de HMRC in UK - Experienta de peste 8 ani!

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message